De Merodelei

RESIDENTIE ” TER DYCKE” – WONEN IN EEN BIJZONDER GEBOUW MET DE STAD BINNEN HANDBEREIK

Op het terrein van het voormalige busbedrijf Bynens & Co op de Merodelei in Turnhout wordt binnenkort de nieuwbouwresidentie TER DYCKE gerealiseerd. Het woonproject omvat de bouw van 6 appartementen en 1 penthouse, en een ondergrondse parkeergarage met autostaanplaatsen, private bergingen, fietsenstalling en afvalberging.

Actuele en duurzame nieuwbouwarchitectuur, in combinatie met het behoud en doorgedreven renovatie van de art déco gevel van het vroegere gebouw, maken van dit project een ware architecturale blikvanger.

Door de centrale ligging zijn zowel openbaar vervoer, de Ring, de E34 als andere kernfuncties (winkels, wekelijkse markt, gezellige horecazaken, banken, scholen, gemeentediensten, sportinfrastructuur, cultuur…) in de buurt.

Ter Dycke verwijst naar de vroegere benaming van de Merodelei z.g. “Den Dijk” ; aanvankelijk een verhoogde weg die als een dijk door lage en drassige weilanden leidde en later uitgroeide tot een erg geliefde promenade.

Buiten de eigenheid van de gevel genieten de appartementen ook van een mooie gevelbreedte, een optimale indeling en knappe woonbeleving door de hoge plafonds, brede leefterrassen op het zuiden aan de leefruimte, 1 of 2 slaapkamers. De oppervlakten variëren tussen 71 en 84m2. De oppervlakte van het penthouse bedraagt 147m2. Gelijkvloers genieten de appartementen van een extra tuin. Een private kelderberging (inbegrepen in de prijs) en 2 tot 3 fietsenplaatsen per appartement dragen bij aan het comfort. Een ruime lift bedient alle verdiepingen tot in de kelder. De ondergrondse parkeergarage is toegankelijk vanuit de achterliggende Zandstraat.

Related Projects